Zakelijk afval laten inzamelen? Hier moet je op letten!

afvalcontainers

Denk eens na over de manier waarop je met zakelijk afval omgaat. Breng je het weg of wordt het opgehaald? Haal je er een gespecialiseerd bedrijf bij? Het is slim om de zaken voor bedrijfsafval, zoals een rolcontainer, bij MilieuServiceNederland te regelen. Het is natuurlijk wel zo dat je op een aantal zaken moet letten. Zo kan je de aanbieders bijvoorbeeld met elkaar vergelijken. Het is goed om te weten op welke zaken je moet letten. Daarover leer je meer in dit artikel.

Zaken om op te letten

Het is belangrijk om eerst een inschatting van je zakelijk afval te maken. Kijk daarbij ook naar de verschillende soorten afvalstromen. Zo kun je plastic afval door MilieuServiceNederland laten verzorgen. Zorg ook dat je weet hoeveel afval je hebt. Daar is dan de frequentie van het legen op aan te passen. Dit kan je in kaart brengen door een afvalscan te doen. Dit geeft een goed en compleet beeld. Vervolgens kan je zelf bepalen hoe vaak je de containers wilt laten legen. Dit kan per soort wel enigszins verschillen. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen wat voor soort abonnement je bij de ophaaldienst afsluit. Daarbij kijk je bijvoorbeeld ook naar wat de ophaaldagen zijn.

De juiste middelen gebruiken

Ook belangrijk om mee te nemen, is welke middelen je allemaal nodig hebt. Zo zijn er verschillende soorten containers. Die elk ook weer met verschillende opties, zoals een slot een zeil of andere accessoires geleverd worden. Kijk daarbij wel goed naar welke tarieven erbij gehanteerd worden. Natuurlijk is het wel goed om dan alles te vergelijken omdat je er wel zeker van wilt zijn dat het past in het budget dat je ervoor beschikbaar hebt.

De kosten voor afvalverwerking

Het is belangrijk om te weten wat alles kost. Het is ook goed om te weten of er bijvoorbeeld ook aantrekkelijke aanbiedingen of andere deals zijn om gebruik van te maken. Kijk wel ook naar de manier waarop de afvalinzamelaar met betalingen wilt omgaan en of dit bij je past. Natuurlijk wil je ook weten of het wel in jouw regio mogelijk is om met deze specialist te werken. Ook wil je weten of er direct begonnen kan worden. Daarnaast is het wel ook aan te raden om eens te kijken hoe de verwerking verloopt. Je wilt wel dat alles past bij de visie die jij als ondernemer op de wereld hebt.