Wat is elektronica recycling

Bij IT-recycling doen ze aan elektronica recycling. Zij recyclen alles waar elektronen in zitten. Ze hebben de afgelopen jaren erg veel voorbij zien komen. Het meeste wat voorkomt zijn computers, maar er zijn ook veel andere apparaten zoals:

Muziek installaties en PA- systemen, De meest diverse medische apparatuur, Radio zenders en ontvangers – telecom apparatuur- short-wave, Schakelsystemen voor spoorwegen, Testapparatuur – spectrum analyzers – generatoren etc, Alle denkbare huishoudelijke apparatuur. Eigenlijk alles met een stekker heeft gezorgd dat ze konden recyclen. Recyclen is het hergebruiken van producten. Bij recycling wordt het product verwerkt zodat er iets nieuws van gemaakt kan worden.

elektronica recycling

De vernietiging

Het kan ook zijn dat je goederen hebt die je juist niet wilt recyclen, maar wilt vernietigen. Dit kunnen ze ook doen voor jou. Ze hebben veel ervaring met het vernietigen retourgoederen en goederen voor reparatie. Verschillende producten die zij hebben vernietigd zijn: speelgoed, koptelefoontjes, Smartphones, network products, ultrasound diagnostische apparaten, stemmachines.

Er zijn verschillende redenen waarom je iets zou willen vernietigen. Er kan vertrouwelijke data op staan, of het product zelf mag de markt niet meer op. Dit kan door gerechtelijke uitspraak of omdat de mensen geen oneerlijke concurrentie van gebruikte apparaten willen. Ook kan het zijn omdat de mensen geen garantie en ondersteuning willen geven. Elk elektronisch apparaat en in elke hoeveelheid kan vernietigd worden, zodra dit is gebeurd zorgt IT-recycling weer voor de juiste elektronica recycling. Bij elke vernietiging wordt er een speciaal certificaat uitgereikt. Hierop staat alles vermeld. Wat, waar, hoe en hoeveel er is vernietigd.