Hoe kies je de juiste restafvalcontainer voor jouw bedrijf?

afvalcontainers

Draag jij graag bij aan een betere en duurzame wereld met je bedrijf en ben je op zoek naar de juiste en meest gemakkelijke manier om je zakelijke afval te scheiden en af te voeren? Dan vormen de juiste afvalcontainers een belangrijk onderdeel. Ook de juiste restafvalcontainer is dan van belang, aangezien je vaak de meeste kosten kwijt bent aan het laten afvoeren van restafval. Hieronder meer informatie over hoe je de juiste restafvalcontainer voor jouw bedrijf kunt kiezen.

Materiaalsoort

Bevindt jouw bedrijf zich op een plaats waar veel hangjongeren aanwezig zijn of wil je dat jouw container bestand is tegen zwaardere omstandigheden? Dan is een metalen rolcontainer van Bedrijfsafval.nl een goede optie. Bevindt de container zich echter op eigen terrein of binnen? Dan is een kunststof container een veel betere optie, omdat deze makkelijker te verplaatsen is en veel lichter. Er zijn vervolgens diverse maten verkrijgbaar. Kijk dus goed welke het beste past bij jouw bedrijfsafvalsituatie. 

Grootte van de restafvalcontainer

De kleinste optie is ongeveer 240 liter. Deze rolcontainer kun je vergelijken met vier goedgevulde vuilniszakken. Vind je deze te klein? Ga dan voor een 360 liter rolcontainer. Hierna worden de containers gelijk een stuk groter. Want met 660 liter, 770 liter, 1100 liter, 1300 liter, 1600 liter, 1700 liter of een mega grote rolcontainer met 2500 liter zullen enorm veel ruimte innemen. Kijk dus goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor een restafvalcontainer. Voor restafval dien je de meeste kosten te betalen, dus kijk ook naar de mogelijkheden om daarnaast een kleinere plastic, oud papier, glas en GFT bak neer te zetten om kosten te besparen en het afval ook beter te kunnen scheiden. 

Hoe vaak legen?

Uiteraard kost het geld om je rolcontainer(s) te laten legen. Wil je je container wekelijks laten legen en heb je vaak het idee dat de betreffende container dan al propvol zit? Dan kun je beter kiezen voor een grotere rolcontainer. Meerdere keren per week laten legen levert namelijk ook hogere kosten op. Je betaald per leging, dus dan is een grote container wellicht een betere optie om te overwegen. 

Kosten

De kosten voor vier legingen beginnen al bij 48 euro per maand voor de kleinste rolcontainer. Uiteraard kost het laten legen van een grote variant ook meer geld per keer. Kijk daarom goed naar de maat van de rolcontainer die het beste bij de afvalstromen van jouw bedrijf passen. Wil je een grotere container, omdat je deze minder vaak hoeft te laten legen? Laat de container dan eenvoudig omwisselen voor een grotere variant.