Wat niemand je vertelt over assemblage monteur worden

Monteur

Soms lijkt het alsof sommige beroepen gewoon uit de lucht komen vallen, zonder veel poespas of bekendheid. Tot je er zelf middenin zit en ontdekt dat dit wereldje meer inhoudt dan gedacht. Neem nou bijvoorbeeld het vak van Assemblage monteur. Geen alledaags onderwerp bij de koffieautomaat, maar reuze interessant als je je er eenmaal in verdiept. In dit artikel zal ik je meer vertellen over mijn verhaal

Hoe ik in deze wereld belandde

Ongepland en onverwachts – zo zou ik mijn kennismaking met het beroep beschrijven. Ik had wat gezocht op https://www.luba.nl/ naar banen die buiten mijn comfortzone lagen, iets nieuws om te ervaren. Het verhaal van een assemblage monteur fascineerde me direct: stuk voor stuk technische puzzels oplossen, elk product dat je assembleert is weer een kleine overwinning op zichzelf.

Kleine details, grote gevolgen

Eén ding waarvan ik snel leerde was hoe cruciaal precisie is in dit werk. Een schroefje te los of juist te strak kan het verschil betekenen tussen succes en falen. Uren kon ik gefascineerd kijken naar hoe elke handeling met zorg werd uitgevoerd; een meditatief proces met metaal en machines als bondgenoten. Dit heeft mij persoonlijk enorm ontwikkeld en hierdoor heb ik een aantal eigenschappen goed weten te ontwikkelen.

Misvattingen rondom het beroep

Vraag aan willekeurig wie wat ze denken dat een Assemblage monteur doet en "iets met machineonderdelen?" komt vast terug. Wat velen niet zien is de creativiteit die vereist is bij het bedenken van efficiënte montage processen of het troubleshooten wanneer dingen net even anders gaan dan verwacht.

Waarom passie belangrijk is

Zoals bij vele taken valt of staat alles met passie voor wat je doet. Zonder liefde voor techniek en innovatie wordt elke dag monotoon. Maar voed die interesse, laat hem groeien samen met elke uitdaging die opgelost wordt… En plots vind je jezelf terug in een carrière vol vervullende dagen – precies zoals mij overkomen is!

Toch raar hoe zo'n niche vakgebied waarvan velen misschien nog nooit gehoord hebben, zo’n enorme impact kan hebben op persoonlijke groei én plezier in werk! Moraal van dit verhaaltje? Stap een keer buiten je comfort zone en ga op zoek naar een nieuw avontuur.


Monteur