In welke branche is het meest werk momenteel?

Een van de belangrijkste vragen die werkzoekenden op dit moment hebben, is natuurlijk: wat voor werk is het meeste beschikaar, in welke sector of branche is er op dit moment het meeste vraag naar werknemers? Dit is natuurlijk strategisch een erg slimme vraag en waarschijnlijk een goede kijkwijze om bij een juiste functie terecht te komen. Je moet dan wel eerst antwoord krijgen op deze vraag, want het is niet zo dat je kunt zoeken op vacaturebanken naar ‘waar is de meeste vraag?’. Je kunt wel via de website VerdoWerkt benaderen om deze vraag te stellen, zij zullen hier ongetwijfeld raad mee weten.

Recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Het is goed om te kijken naar de recente ontwikkelingen in het land en de economie om te weten te komen hoe de arbeidsmarkt eruitziet. Het zal je dus ook niet zal ontgaan dat een van de meest impactvolle ontwikkelingen die van de coronacrisis is. Door de komst van de coronapandemie en de problemen die hiermee gepaard waren, is de arbeidsmarkt enorm opgeschud. De horeca is bijvoorbeeld hierdoor enorm achteruitgegaan op het gebied van populariteit van werkzoekenden. De logistiek daarentegen is er juist enorm op vooruitgegaan. Thuiswerken is enorm populair geworden en contactberoepen zijn ook erg risky geworden.

Waar zit de vraag?

De vraag zit nu in verschillende branches, of je nu vacatures in Den Haag zoekt of vacatures in Scherpenzeel. Voorbeelden hiervan zijn de landbouwsector, de horeca, de transportsector en het onderwijs. Al deze sectoren hebben een enorm personeelstekort opgelopen door de gevolgen van de coronacrisis. Boeren waren voornamleijk afhankelijk van arbeidsmigranten, die door de restricties op het gebied van reizen allemaal terug zijn gegaan naar land van herkomst. Hierdoor is er een enorm tekort aan personeel in die sector. Deze arbeiders durven het namelijk niet aan om deze kant op te komen met het risico hier straks vast te zitten en/of zonder werk te komen te zitten. Meer dan genoeg kans dus voor werkzoekenden hier om daar aan het werk te komen.