Zijn de rentes voor een zakelijk krediet laag?

zakelijk krediet rente

Het afsluiten van een zakelijke lening zit in de lift. Wie nieuwe machines wil kopen of wil investeren in het huidige bedrijfsgebouw bijvoorbeeld, biedt een zakelijke lening de ultieme oplossing. Niet alle ondernemingen beschikken over voldoende vermogen om grote ondernemingsinvesteringen uit te voeren. Het kostenplaatje dat je elke maand moet betalen bestaat uit een aflossingsgedeelte en voor een een stuk uit zakelijk krediet rente. Wanneer de rente laag staat, is het voordelig om een lening voor zakelijk gebruik aan te gaan.

zakelijk krediet rente

 Hou de zakelijk krediet rente zorgvuldig in het oog

Geldmarkten zijn een bepaalde niche van handel drijven. Vraag en aanbod gaan hand in hand. Als bedrijfsleider heb je de nodige euro’s nodig om een investeringsplan op touw te zetten. Wie geld wil lenen betaalt rente aan de kredietverstrekkers waar je het geld leent. Die zakelijk krediet rente levert de geldverlener het nodige rendement op. Deze rente is afhankelijk en gebaseerd op het risicoprofiel van de onderneming, de huidige rente op de markt en eventueel een onderpand. Dankzij het huidige monetaire Europese beleid is er momenteel geen tekort aan een geldstroom. Dit zorgt ervoor dat lenen voor zakelijke doeleinden momenteel voor veel ondernemers een uitstekende opportuniteit is, omdat de rente van de looptijd onomstootbaar vast staat. Als je nu een zakelijke lening afsluit, dan blijf je lage rente afbetalen. Ongeacht als later de rente zou gaan stijgen.

 Mogelijkheid om voordelig een bestaande lening over te sluiten

Wanneer je al eerder een zakelijke lening hebt afgesloten, is de kans behoorlijk groot dat de rente op je huidige lening heel wat hoger ligt dan de huidige rentestand. Als je die onnodige hoge rente naar beneden wil halen, zal je de mogelijkheid moeten onderzoeken of je de bestaande lening kunt oversluiten. Concreet betekent dit eigenlijk dat je de lening onderbrengt bij een andere kredietverlener. Zie wel niet over het hoofd dat je huidige geldverlener een boete zal opleggen. Zij derven in de toekomst immers inkomsten en die moeten ergens worden gecompenseerd. In vele gevallen blijft herfinanciering van een zakelijke lening heel aantrekkelijk ondanks het betalen van die geldstraf en spaar je geld.