Slimme belastingtips om geld mee te besparen

Zowel voor bedrijven, als voor particulieren is de belastingaangifte een belangrijk aspect. Om zoveel mogelijk geld over te houden na het indienen van de belastingaangifte, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regelingen die voor u gelden. Ieder jaar geeft de Consumentenbond een handig boekje uit met praktische belastingtips, waarmee u op een slimme manier geld kunt besparen. Doordat veel consumenten niet op de hoogte zijn van de meeste belastingregelingen, betalen zij meer belasting dan noodzakelijk is. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar vaak ook voor bedrijven zonder boekhouder.

 

Hulp bij het indienen van de belastingaangifte

Naast de mogelijkheid om de belastingtips van de Consumentenbond nog eens na te lezen, kunt u er ook voor kiezen om hulp van anderen in te schakelen. Er zijn tegenwoordig erg veel boekhoudkantoren die zowel particulieren, als bedrijven helpen bij het opstellen van de belastingaangifte. Voor bedrijven gaat dit om de jaarrekening aan het eind van het boekjaar en om de btw-aangiftes aan het eind van ieder kwartaal. Een particulier hoeft enkel een inkomstenbelastingaangifte in te voeren aan het begin van een nieuw kalenderjaar.

 

Belastingtips op internet opzoeken

Heeft u het boekje met belastingtips van de Consumentenbond niet in huis en vindt u het inschakelen van een extern boekhoudkantoor te duur of niet nodig? Ook op internet kunt u erg veel belastingtips vinden van andere particulieren of boekhoudkantoren. Gebruik deze tips om te achterhalen welke belastingregelingen op uw situatie van toepassing zijn. Zo houdt u geld over voor een langere vakantie, een nieuwe televisie of om te sparen voor een verbouwing van uw woning.