Mijn ondernemersvisie is te investeren in solide bedrijfsdeuren

103Een algemene notie met betrekking tot ondernemen is in mijn optiek altijd te kijken naar bedrijfsmatige optimalisatie. Zodra je je eigen onderneming eens kritisch onder de loep legt zal altijd blijken dat er op verschillende terreinen nog flink aan verbetering gewerkt kan worden. Nou is het eigenlijk zaak dit ook in financieel goede tijden te doen – en niet op je lauweren te gaan rusten omdat het ogenschijnlijk goed gaat met je bedrijf. In deze bijdrage zal ik dieper ingaan op het belang van goede bedrijfsdeuren voor je onderneming.

Investeren in een efficiënte bedrijfsvoering

Ik heb het genoegen gehad zeer dicht te mogen samenwerken met een ondernemer die precies dit karakter in haar botten had zitten – die altijd bleef kijken naar een optimalisering van materieel en processen. Zo kwam het dat zij op zeker moment besloot de oude bedrijfsdeuren, die bij het pand dat zij betrok bijgeleverd waren, te vervangen. Volgens haar zaten deze een efficiënte bedrijfsvoering in de weg. Nou moet ik toegeven in eerste instantie sceptisch te zijn geweest. Voor mijn gevoel was het een investering die niet direct nodig was en die lang op zich zou laten wachten voor ‘ie zich terugbetaald had. Niets bleek echter minder waar. We hebben het minutieus bijgehouden en het bleek dat de investering zichzelf in anderhalve maand uitbetaald had. Tijd is geld – zulks is me direct duidelijk geworden na dit incident. Wil je winst maken, dan is het zaak altijd en immer te blijven investering in verbetering, omdat die zich snel genoeg zal uitbetalen. 

135

In die hoedanigheid heb ik ook kennisgemaakt met het bedrijf Different Doors, dat ons destijds de deuren leverde – en kan ik deze firma van harte aanbevelen. Je krijgt er waar voor je geld, waar je bovendien gezien het duurzame karakter van het materieel tientallen jaren mee vooruit kunt.

146