Leer creatief presenteren

Vaak kiest men snel voor een Powerpoint presentatie met een paar slides, wat chronologisch gepresenteerd wordt. Iedereen kent de presentaties inmiddels wel en zien er daarom vaak hetzelfde uit. Wanneer je hier een andere draai aan geeft kun je de kijkers verrassen en zullen ze hun aandacht beter op jouw presentatie richten. Daarom hier drie tips, om creatief te zijn met een presentatie.

Fysieke objecten

Wanneer je ervoor kiest om eens een echt fysiek object mee te nemen breng je veel meer interactie met het publiek in de presentatie. Kijk wat voor functies er zijn bij bepaalde objecten elk onderwerp dat jij presenteert kun je associëren aan een object. Zoek naar de juiste objecten en laat het balletje rollen!

Wat wilt het publiek zien?

Bedenk altijd aan wie je presenteert, is de kennis van het publiek hoog genoeg voor een bepaald niveau dat jij wilt vertellen. Houd je presentatie altijd kort anders verliest het publiek vaak al snel de aandacht.

Wees enthousiast

Wanneer je jouw verhaal enthousiast weet over te brengen op het publiek zullen zij dat ook worden. Probeer het verhaal goed in je hoofd te hebben zodat je eigenlijk een verhaal aan het vertellen bent in plaats van dat je wat steekwoorden uitlegt en niet diep in het verhaal komt. Doe alsof het je hobby is zo kun je beter presenteren dan wanneer je er teveel vanaf staat.

Het is moeilijk om een recept te hebben voor presenteren omdat je altijd bezig een ander onderwerp en publiek hebt. Wil je nou nog meer leren over presenteren, bekijk dan eens de cursus presenteren, waarin je naast creatief presenteren ook heel professioneel leert presenteren.

logo