Wat is mijn passie: tips voor het vinden van passie in jouw werk

Wat is mijn passie? Dat is een vraag die bij veel mensen ronddwaalt in het hoofd. Het kan soms zelfs tot frustratie leiden. Vrienden of familie zullen vast en zeker op een bepaald moment tegen jou hebben gezegd dat je gewoon je passie moet volgen, terwijl jij de hele dag kritisch met de vraag ‘wat is mijn passie?’ rondloopt. Ondanks dat het soms onmogelijk lijkt om jouw doel of passie te vinden, is dit het niet.

Omring jezelf met de juiste mensen

Wat is mijn passie? Deze vraag kan alleen worden beantwoord door jezelf. Het is een persoonlijke zoektocht, maar deze zoektocht kan alleen gebeuren wanneer jij jezelf omringt met de juiste mensen. Net zoals dat het onmogelijk is om je passie te vinden wanneer jij jezelf overtuigt dat het niet mogelijk is. Jij gaat pas een antwoord vinden op de vraag ‘Wat is mijn passie?’ zodra jezelf gelooft dat je daadwerkelijk een antwoord gaat vinden. Hoe kun je tenslotte voldoening verwachten als je niet gelooft dat het bestaat? Kies er daarom voor om een perspectief aan te nemen waarin jij focust op het ontwikkelen van een positieve blik. Een van de beste manieren om dit perspectief te creëren, is door jezelf te omringen met mensen die levende voorbeelden zijn. Hoeveel van jouw vrienden en familie weten het antwoord op de vraag ‘Wat is mijn passie’? Als het er niet veel zijn, is het misschien tijd om je cirkel uit te breiden. Je kunt een hoop inspiratie uit andere mensen halen die iets hebben behaald wat jij ook op een dag hoopt te bereiken.

Het verschil tussen hobby en passie

Het kan zijn dat er tijdens de zoektocht naar jouw passie een nieuwe hobby op jouw pad komt. Dit kan erg inspirerend werken en kan jou steeds dichter bij het antwoord brengen op de vraag ‘wat is mijn passie’. Het is echter belangrijk om jezelf op zo’n moment af te vragen wat deze hobby voor jou betekent. Zodra jij het gevoel hebt dat jij van deze hobby jouw werk wilt maken, moet je realistisch durven te kijken of dit werkelijk een carrière kan worden en wat je hiervoor zult moeten doen. Bedenk bovendien of je het daadwerkelijk leuk zou vinden om die dingen te doen. Voor veel mensen is het antwoord op de vraag ‘Wat is mijn passie’ een hobby of activiteit die ze koesteren. Zodra jij van jouw hobby jouw werk maakt, moet je jezelf realiseren dat het ineens een verplichting wordt.

Het vinden van jouw passie is een proces

Ondanks dat je wellicht 10 jaar geleden een bedrijf bent begonnen waar jij jouw hart en ziel in hebt gestoken, is het normaal dat je na een tijd de passie ervoor verloren bent. Het is dus niet gek dat je jezelf weer begint af te vragen: wat is mijn passie dan wel? Wij zijn continue in ontwikkeling, wat ook betekent dat onze perspectieven, meningen en passies veranderen met de tijd. Als jij door de bomen het bos niet meer ziet, is het erg waardevol om gebruik te maken van de service bij Maak Jouw Impact.