Wanneer je op dit artikel hebt geklikt, ben je waarschijnlijk op de hoogte van wat IT sourcing precies is. Misschien overweeg je zelfs om bepaalde IT-activiteiten binnen jouw bedrijf uit te besteden. Hier zitten namelijk een hoop voordelen aan. Niet zo gek dat IT sourcing het aan populariteit wint dus. Voor de mensen die nieuw zijn met dit begrip: IT sourcing is het laten uitbesteden van IT-activiteiten aan een extern bedrijf. Dit externe bedrijf is over het algemeen gespecialiseerd in IT sourcing. Zij kunnen jou door hun specialisme als geen ander helpen met de IT-activiteiten binnen jouw bedrijf. Ben je benieuwd naar IT sourcing? Lees dan snel verder. 

Thornstein Groep

Je IT-activiteiten besteedt je het best uit aan een speciaal IT sourcing adviesbureau. Zo’n bureau heeft jaren ervaring binnen deze branche en kan jou als beste helpen met de IT binnen je bedrijf. Elk bedrijf heeft zo zijn eigen kwaliteiten en specialisme. Een voorbeeld van een IT sourcing adviesbureau is Thornstein Groep. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software licenties, cloud & outsourcing contracten, compliancy claims en kostenreducties. Op hun website vind je meer informatie over hun aanbod en werkwijze en leggen ze bijvoorbeeld uit wat is procurement, een ingewikkelde taak op vlak van IT. Dit en nog veel meer vind je op hun website. 

IT sourcing, een slimme zet?

Het uitbesteden van IT kan een slimme zet zijn. Niet alleen zal het adviesbureau meer ervaring en kennis hebben om de taken zo efficiënt, goedkoop en goed mogelijk uit te kunnen voeren. Ook zal dit ervoor zorgen dat jij je niet meer met deze taken bezig hoeft te houden en je tijd dus anders kunt indelen. Op deze manier zul je ook een hoop geld kunnen besparen en zelfs winst kunnen maken. Het adviesbureau zal er namelijk voor zorgen dat je kosten op vlak van IT zullen reduceren en doordat jij meer tijd kunt steken in andere activiteiten, kun je hier ook meer winst uit halen. Een echte win-win situatie dus!