Hoe werkt faillissementsrecht en welke stappen moet je ondernemen

Jurist

Een faillissement is voor niemand leuk. Je kunt als bedrijf failliet gaan en ook als particulier. Als jou dit overkomt, wat moet je dan doen? Welke stappen moet je ondernemen en hoe zorg je ervoor dat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft? Een groot deel heb je natuurlijk zelf in de hand, voor de rest is het belangrijk dat je hulp inschakelt. Dit kan door gebruik te maken van de diensten van een advocatenkantoor. Ben je op zoek naar professionele hulp bij faillissementsrecht, neem dan contact op met Van der Maas & Verhoog Advocaten. Die kunnen je helpen met alle zaken die betrekking hebben op faillissementen.

Wat kun je verwachten?

Het advocatenkantoor heeft veel expertise in huis op verschillende vlakken. Ook op het gebied van faillissementsrecht hebben zij veel te bieden. Door de kennis en ervaring die de advocaten binnen deze onderneming hebben, kunnen zij jou op de beste manier bijstaan in de moeilijke periode. Dit komt onder andere doordat het kantoor vaak als curator bij een faillissement wordt ingeschakeld of optreedt als bewindvoerder. Neem daarom in het geval van faillissement, zowel zakelijk als ook persoonlijk, contact op voor het maken van een afspraak.

Voor bedrijven

Bedrijven kunnen om verschillende redenen te maken krijgen met een faillissement. Dat kan bijvoorbeeld als een grote klant van het bedrijf failliet gaat waardoor je niet meer betaald wordt en geen werk meer kunt leveren. Als het bedrijf zelf in financiële problemen zit dan komt faillissementsrecht vaak ook om de hoek kijken. Wanneer dergelijke zaken vroegtijdig worden herkend, kun je gebruik maken van de diensten van het advocatenkantoor om een eventueel faillissement proberen af te wenden. Het is ook mogelijk dat je als bedrijf een failliet bedrijf wilt overkopen of een doorstart wilt maken. Ook daarover kun je advies krijgen.

Particulieren

Als particulier kun je ook te maken krijgen met een faillissement. Je kunt persoonlijk failliet worden verklaard als je meer dan twee schuldeisers hebt. Wanneer deze niet betaald kunnen worden, dan kunnen de schuldeisers een persoonlijk faillissement aanvragen. Je kunt er dan ook voor kiezen om in de schuldsanering te gaan. In dat geval komen de schulden die je hebt te vervallen. Heb je te maken met financiële problemen in jouw persoonlijke situatie of kom je in aanmerking voor persoonlijk faillissement? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van professionele hulp bij faillissementsrecht.