De toenemende mogelijkheden van een Markforged 3D printer

Het was vroeger ondenkbaar dat 3D printers waren. Tegenwoordig nemen de mogelijkheden toe dankzij de Markforged 3D printers.

Tot voor kort leek 3D printing een vorm van science fiction die voorbehouden was voor de hightechsector. Dat tijden snel kunnen veranderen blijkt wel uit het feit dat deze printtechniek veelvuldig op een bredere basis wordt toegepast. Steeds meer organisaties maken de keuze om 3D printers te gebruiken om hun bedrijfsprocessen te ontwikkelen. Het is wel van belang kennis te hebben waar een goede 3D printer aan moet voldoen voordat er overgegaan wordt tot aankoop. De betere industriële 3D printers zijn immers ontwikkeld om te voorzien in een specifieke doelstelling. We nemen de Markforged 3D printers als voorbeeld. In dit artikel geven we u inzicht hoe Markforged 3D printers geschikt worden gemaakt voor uw specifieke doelstelling om een beeld te creëren van de (toenemende) mogelijkheden van 3D printing.

Markforged, het toonaangevende merk op gebied van 3D printing

Hoewel het lijkt dat 3D printing een toepassing is die vrij recentelijk ontdekt is, wordt er al decennialang gebruik gemaakt van deze technologie. Pas is de laatste periode heeft deze markt zich opengesteld voor nieuwe toepassingen onder aanvoering van Markforged. Dit is het toonaangevende merk op gebied van 3D printing. Dit blijkt alleen al uit de indrukwekkende lijst van grote organisaties die gebruik maken van Markforged 3D printers. 

Hoe Markforged gebruik maakt van AI voor de ontwikkeling van 3D printers

De belangrijkste missie van Markforged is om nu de productietechniek opnieuw uit te vinden en te optimaliseren zodat u dit in de toekomst kunt toepassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van The Digital Force. Dit is een cloud-based platform waarbij gebruik wordt gemaakt van artificial intelligence. Met behulp van AI worden de systemen constant verbeterd en kunnen er stappen worden gemaakt in de ontwikkeling van 3D printing. The Digital Force vormt een naadloze combinatie tussen software, 3D-printers en de beschikbare materialen. Dit stelt ingenieurs en ontwerpers in staat om efficiënter van ontwerp naar volledig functionele industriële onderdelen te gaan. Markforged gelooft in een toekomst waarbij de transitie van een ontwerp naar de gewenste afgewerkte onderdelen op een gemakkelijke, veilige en vooral betaalbare wijze kan plaatsvinden. Op deze manier kan dit Amerikaanse bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de veranderende wereld.

Aanbod van AMR Europe in Markforged 3D printers

Met een Markforged 3D printer combineert u Nylon White of Onyx materiaal met vezelversterkende materialen (vezels van Kevlar, Glasvezel of Carbon) tot een composiet materiaal en voor een super sterk eindresultaat. Elk 3D printermodel biedt u de mogelijkheid om andere materialen te combineren. AMR Europe is de oudste officiële en compleet gecertificeerde Markforged vertegenwoordiging van de Benelux. U kunt bij ons terecht voor het volledige assortiment Markforged 3D printers, het juiste filament en een nieuw onderdeel of accessoire voor uw 3D printer. 

Neem gerust contact op als u vragen heeft over ons aanbod in Markforged 3D printers. Wij zoeken samen naar de juiste voorzieningen zodat u uw doelstellingen kunt realiseren.