Wat is factoring en voor wie is het

Factoring is een financieel bedrijf dat jouw facturen betaald. Deze service is voor ondernemers zeer gunstig. Het komt namelijk heel vaak voor dat facturen te laat of zo laat mogelijk worden betaald. Met factoring is dit probleem verleden tijd.

Wat is factoring?

Bij factoring kun je dus je factuur naar The Blue Factor sturen en zij betalen je factoor. Je zou factoring dus kunnen zien als tussenstation voor crediteuren en debiteuren. The Blue Factor beheert jouw debiteuren. Het beheren van je debiteuren is een vervelend klus en zij nemen dit jouw handen. Als ondernemer moet je vaak wachten op de betaling van je verstuurde facturen. Dit is erg vervelend als je op je geld rekent en verwacht dat het geld van de factuur op een bepaalde tijd binnen komt. Je zult het geld nodig hebben voor het betalen van je personeel of voor een nieuwe investering in je bedrijf. Wanneer je aan factoring doet dan kun je je factuur opsturen en wordt deze binnen 24 uur betaald. Het risico van wanbetalers et cetera is hierdoor ook niet meer van jou. Nu kun jij lekker doen waar je goed in bent. Ondernemen! Factoringen is een groeiende trend waar steeds meer bedrijven aan doen. Veel ondernemers hebben een hekel aan de financiële kant van ondernemen. Met factoring wordt de financiële kant van ondernemen veel minder lastig.

Voor wie is factoring?

Factoring is voor alle ondernemers. Groot of klein. Elke ondernemer heeft wel te maken met facturen die laat of niet betaald worden. Dan moet je er zelf achteraan en dat is heel vervelend. Veel ondernemers gaan ervan uit dat ze hun facturen snel betaald worden maar niets is minder waar. Vrijwel alle facturen worden op het laatste moment betaald en mensen die te laat betalen komt ook heel vaak voor. Ondernemers rekenen er vaak op dat hun klanten hun factuur op tijd betalen. Dit kan door hun goede relatie of iets dergelijks. Totdat zij hun factuur even niet betalen. Dan komen er gelijk vragen in je op en wil je het geld zo snel mogelijk hebben. Dit is logisch want als je achter niet betaalde facturen aan moet zitten dan zorgt dit voor veel stress. Het kost ook veel tijd die je beter kan stoppen in je onderneming.
Als je meer wilt weten over factoring kun je een kijkje nemen op TheBlueFactor.nl. Hier vind je meer informatie over dit onderwerp.