Wat is Ethereum en waarom wil je het gebruiken?

Bestebank.org

Ethereum is de nieuwe hype binnen het beleggen. Ethereum is een softwareplatform dat is gebouwd op zogenaamde blockchain technologie. Het klinkt ingewikkeld, en dat is het ook. Als je eenmaal door hebt wat het is en hoe het werkt, kan het je echter goed helpen in je ondernemingen als belegger. Lees bij Bestebank.org hoe dat je dit kunt doen.

Bestebank.org

Blockchain

In principe is blockchain niets meer dan een technologie die transacties kan verwerken. Het gaat hierin niet alleen om geld maar ook het versturen van berichten of het opslaan van een document. Alle transacties die gedaan worden via een blockchain, zijn openbaar vastgelegd.

Het bijzondere aan transacties via een blockchain is dat er geen tussenpersoon nodig is. De taak van grote organisaties zoals banken die dienen als database in feite overgenomen door technologie. Er is dan sprake van een database ofwel blockchain die geen eigenaar heeft en transacties toch afhandelt. 

Bestebank.org

De rol van Ethereum

Die blockchain technologie is voor veel mensen nog lastig te gebruiken. Ethereum maakt het gemakkelijker om toepassingen te ontwikkelen die werken met die technologie. Die toepassingen worden gebruikt om allerlei transacties decentraal te regelen, waaronder betalingen. 

Ethereum heeft ook een eigen munt, ofwel token. Deze wordt ether genoemd. Ether kun je zien als de brandstof waar het Ethereum netwerk op draait. Het wordt gebruikt om transactiekosten en diensten binnen het Ethereum-netwerk te betalen. Ethereum wordt gezien als de nieuwe goudmijn binnen de technologische beleggingen. Of dit zo is moet nog blijken, maar het is de moeite waard om te onderzoeken.