AGV 2

Een palletmover is een machine met twee uitstekende ‘palen’ om het zo even te noemen. Deze twee ‘palen’ worden gebruikt om onder de pallets te schuiven, hierna worden deze twee opgetild en zo wordt de pallet van de vloer gebracht. Nu dat de pallet van de vloer is gebracht kan de palletmover de gekozen pallet gaan vervoeren naar de gekozen plek waar de pallet heen gebracht zal moeten worden. Zodra deze plek bereikt is kan de palletmover het proces omdraaien, zo laat het de pallet zakken en kunnen de twee ‘palen’ er weer onderuit getrokken worden om zo dit proces te herhalen bij andere pallets.

Verschillen tussen normale en AGV palletmover

Zoals hierboven uitgelegd is een palletmover gemaakt om pallets van A naar B te brengen en dit zo efficiënt mogelijk te doen. Zo zijn er palletmovers die bestuurd worden door mensen die daar een certificaat voor hebben gehaald.

Tegenwoordig zijn er hier ook geautomatiseerde varianten van, deze hebben een AGV systeem in zich zitten. Deze systemen zorgen ervoor dat deze palletmovers geen bestuurders nodig hebben en compleet uit zich zelf kunnen functioneren. Zo bezitten deze voertuigen ook geen cockpit waar een bestuurder in moet zitten of iets dergelijks.

Hoe handig is een AGV palletmover

In principe is een AGV palletmover precies hetzelfde als een normale palletmover, alleen wordt een AGV palletmover door een automatisch systeem bestuurt in plaats van door een mens. Dit kan natuurlijk erg handig zijn, zo wordt het automatisch gedaan en scheelt dit weer iemand die het voertuig hoeft te besturen. Aan de andere kant is dit systeem gefixeert en heeft het niet het denkvermogen van een mens. Zo kan het eventueel dingen doen die jij als gebruiker liever niet had of die jij als gebruiker anders had gedaan.

Zo kan een AGV systeem zo zijn voordelen en nadelen hebben.