Waar gebruiken we lasdraad voor

Lasdraad

Een lasproces kan op verschillende manieren worden toegepast, een daarvan is door te werken met lasdraad. Bij het lassen smelt de draad, om zo de twee elementen aan elkaar te verbinden. Maak je geen gebruik van een extern toegevoegd gas, dan kun je lassen met een gevulde draad. In dure woorden wordt dit ook wel flux cored genoemd, voor verschillende werkzaamheden zijn andere soorten draad verkrijgbaar. Iedere draad heeft zijn eigen functies en kenmerken, weet je niet welke draad je nodig hebt, schakel hier dan een specialist voor in.

lasdraad

Meest gebruikte draad om te lassen

De meest gebruikte draad om te lassen is CO2 lasdraad, met deze draad kun je uitstekend staal lassen en de draad is goed te betalen om mee te lassen. Bij het gebruik van een TIG lasdraad, wordt de draad op de goede diameter getrokken en op de juiste lengte afgesneden. In de meeste gevallen ligt een TIG draad tussen de 1,6 en 3,2 mm. Natuurlijk is de draad ook wel in andere maten leverbaar, heb je speciale klussen en daarom andere maten nodig kun je altijd informeren bij lastechniekrijnmond.nl voor meer informatie. 

Werken met een gevulde draad

Kun je niet met een extern gas werken uit een gasfles, dan is het goed om gebruik te maken van een gevulde lasdraad. Hierdoor is het externe gas niet meer nodig, een gevulde draad is niet geschikt voor ieder project. Ook kun je te maken krijgen met de verschillende soorten draden, vaak zijn de draden geschikt om te lassen met roestvrij staal. Wanneer er geen hoge eisen worden gesteld aan het uiterlijk van de las, dan komt de gevulde draad in aanmerking. Voordeel is wel dat je kunt lassen met een hoge snelheid, ondanks het materiaal wat erg duur is heb je toch op deze manier een voordelige las.