Safety Solutions voor jouw extra hulp

Heb jij extra hulp nodig bij het opstellen van een goed veiligheidsplan, het toezicht op het gebied van de veiligheid op de werkplaats of is er een ander punt in je organisatie waar je wel wat extra hulp bij kunt gebruiken op het gebied van veiligheid? Schakel dan de hulp in van Safety Solutions van G4S. G4S Safety Solutions is een speciale tak waar aan alles wat je nodig hebt op het gebied van veiligheid binnen jouw werkzaamheden of projecten versterkt kan worden. Dit kan in zowel mankracht als advies, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt. Maar welke taken kan een expert van G4S Safety Solutions voor je doen? Hieronder een klein overzicht van waar je hulp bij kan krijgen.

Adviserende rol

De experts van Safety Solutions zijn veiligheidskundige professionals die weten hoe ze de veiligheid bij een onderneming zo optimaal mogelijk kunnen houden. Je kent zelf je bedrijf als je broekzak, maar soms is het wel handig om op het gebied van veiligheid een veiligheidskundige mee te laten kijken. Er zijn drie grote stromingen waarin Safety Solutions in kan adviseren: plannen, analyseren en diversen. Bij het plannen gaat het onder andere om het opzetten van verschillende plannen, voor het geval er iets mis kan gaan. Denk hier bijvoorbeeld aan een evacuatieplan, een V&G-plan en een nood- en interventieplan. Analyses worden met name gedaan om alle mogelijke gevaren in je bedrijf in kaart te brengen. Dit gebeurt onder andere met een risicoanalyse, de Taak Risico Analyse en een systematische analyse onveilige situaties. Bij diversen moet je denken aan acties als een fittest en een kick-off meeting.

Toezichthouden

Naast adviseren kunnen de Safety Solutions experts ook als toezichthouders ingezet worden. Dit is bijvoorbeeld op het gebied van de veiligheid van werknemers in een afgesloten ruimte waar met chemische stoffen wordt gewerkt of waar er veel open vuur aanwezig is. Op zulke momenten heb je graag een veiligheidskundige in de buurt die kan ingrijpen wanneer de werksituatie niet mogelijk is en als de veiligheidsstructuur heringedeeld moet worden. Mocht je nu ergens tegenaan lopen waar je op het gebied van veiligheid wel wat professionele hulp bij nodig kan hebben, neem dan contact op met G4S Safety Solutions zodat zij de juiste professional jouw kant op kunnen sturen.