legbord stelling

Pallets worden veel gebruikt in magazijnen om stapels goederen op op te slaan. Deze pallets zijn vaak enorm zwaar maar moeten toch vervoerd worden. Als er een grote stapel pallets of een pallet met veel goederen erop verplaatst moet worden is verstandig om een palletwagen te kopen om de pallets snel en veilig te vervoeren. Daarnaast zijn er ook stellingen waar de pallets op geplaatst kunnen worden. Deze zogeheten palletstellingen hebben een enorme draagkracht. De pallets op deze stellingen kunnen met behulp van bijvoorbeeld een heftruck om grote hoogte gestapeld worden. Hierdoor kun jij enorm veel opslaan op een relatief klein oppervlak.

Voordelen van pallets

Pallets worden dus vaak gebruikt in magazijnen omdat ze ervoor zorgen dat een groot aantal spullen kan worden vervoerd of opgeslagen. Daarnaast staan de opgestapelde spullen op een pallet heel stabiel, waardoor ze tijdens het vervoeren niet zo snel omvallen. Ze beschikken ook over een grote draagkracht waardoor de pallets niet snel zullen breken en er dus zware spullen op kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Om zware pallets te vervoeren kun je het beste een palletwagen of een heftruck aanschaffen. Pallets hebben ook andere functies dan alleen goederen vervoeren en opslaan. Je kunt van een pallet bijvoorbeeld een bankje of tafel maken voor in de tuin.

Soorten pallets

Pallets zijn te verkrijgen bij bouwmarkten.  Je zal een ruime keuze hebben tussen verschillende soorten pallets, waarbij elke zo zijn voordelen heeft. Je hebt houten en kunstof pallets. De meest standaard pallet is de EPAL-pallet. Dit is een houten pallet waarvan de afmetingen en specificaties vaststaan, waardoor het makkelijk door meerdere bedrijven gebruikt kan worden. Pallets die van hout gemaakt zijn kunnen worden gerecycled, omdat hout een duurzaam materiaal is. Kunststof pallets gaan lang mee en zijn bovendien waterbestendig waardoor ze makkelijk gereinigd kunnen worden. Pallets kunnen na gebruik weer worden ingeleverd bij bepaalde bepaalde bedrijven die de pallet dan opnieuw gebruiken of recyclen. Jij krijgt hier dan een vergoeding voor.