Outsourcinghub; Wat doet deze partij precies?

Outsourcing Hub kan gezien worden als een matching/selectie platform voor bedrijven die opzoek zijn naar oplossingen op ICT gebied. Organisaties die behoefte hebben aan allerhande ICT oplossingen worden via Outsourcing Hub aan elkaar gekoppeld.

Wat is outsourcing?
Wat is outsourcing eigenlijk zult u zich afvragen? Outsourcing is letterlijk vertaald uitbesteden. Bij Outsourcing hub hebben we het dus over het uitbesteden van alles op ICT gebied. Er is sprake van vraag en aanbod. De klant geeft de behoefte aan of vraagt zelfs naar begeleiding bij het automatiseringsproject. Vaak genoeg weet de klant echt niet wat er uitbesteed kan en mag worden. Men heeft weinig tot geen informatie over waaraan men moet denken. Hier is waar Outsourcing hub gelijk op kan inspelen omdat ze gelijk kunnen koppelen tussen de klant (uitbesteder) en de ICT providers.

Wat is de missie van Outsourcinghub?
Hun missie is; betere matches leiden tot betere outsourcing deals en contracten en een betere start van een relatie. Outsourcinghub faciliteert tussen ICT afnemers en ICT service providers. Hun doel is daarom ook succesvolle ICT outsourcing met betere matching met behulp van een modern en betrouwbaar systeem dat ook nog efficiënter en kosten verlagend werkt. De CEO en founder Henk Pater zegt; “ hoewel providers elkaars concurrenten kunnen zijn, is iedereen zich er toch steeds meer van bewust dat Outsourcing Hub de wereld van ICT-uitbesteding echt beter maakt, voor alle betrokken partijen.” (Info van Dutch it channel).

Hoe gaat Outsourcinghub te werk?
Outsourcinghub staat vooral bekend als de eerste en tot nog toe enige online matching platform voor ICT outsourcing. Uitbesteders en providers kunnen sneller aan elkaar gekoppeld worden. Omdat het een matching platform is kunnen de klanten op de juiste manier gekoppeld worden aan een provider. Dat wil zeggen dat ze pas aan elkaar gekoppeld worden als het systeem een match maakt. Er is dus geen onnodige rompslomp en bedrijfsinfo word niet zomaar aan derden doorgegeven. Door deze werkwijze verminderen de risico’s op mismatches op vraag en aanbod. Outsourcinghub heeft een High level search ontwikkeld voor ICT afnemers waarmee er snel een overzicht opgevraagd kan worden van de aanbiedingen op de markt. Men kan dan sneller een shortlist maken.

Advisory board
Outsourcinghub maakt gebruik van innovation partners dat wilt zeggen dat een geselecteerde groep providers een adviserende rol hebben en mee mogen denken over het systeem. De innovation partners wisselen elk jaar. Deze service providers maken deel uit van een advisory board en geven proactief advies over het uitbreiden en verbeteren van het systeem.

Kortom als u advies nodig heeft over ICT gerelateerde zaken en eigenlijk ook meer wilt weten op het gebied van ICT outsourcing dan is OutsourcingHub een goede plek om te starten.