Online projectbeheer voor projecten binnen uw organisatie

Als organisatie zult u regelmatig projecten uit moeten voeren. Denk aan projecten om nieuwe producten te ontwikkelen, projecten voor uw opdrachtgevers, enzovoorts. Hoe zorgt u er als organisatie voor dat een project overzichtelijk blijft? Veel organisaties maken hierbij gebruik van SCRUM, waarbij het projectbeheer met fysieke memo’s verloopt. Op het moment dat een bepaalde stap in het projectproces voltooid is worden de memo’s verplaatst. Dit gaat zo door totdat alle memo’s aan de rechterzijde van het projectbord staan. Veel flexibeler is het als u het projectbeheer van uw projecten online uit kunt voeren. Gelukkig zijn er in de afgelopen jaren steeds meer websites ontwikkeld om dit te faciliteren.

 

Voordelen van het gebruik van online projectbeheer

Het gebruik van websites voor het online beheren van uw projecten biedt uw organisatie verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel is de mogelijkheid om zowel op uw kantoor, als thuis bij uw project te kunnen. Nu flexwerken steeds meer aan populariteit wint binnen organisaties, is de mogelijkheid om ook vanuit huis bij projecten te kunnen bijna onmisbaar. Daarbij bepaalt u vooraf zelf welke mensen toegang hebben tot uw project. Dit kunnen mensen binnen uw organisatie zijn, maar ook daarbuiten.

Verschillende aanbieders van online projectbeheer

Er zijn tegenwoordig verschillende websites die online projectbeheer mogelijk maken. Het is raadzaam om vooraf verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Niet ieder project is immers hetzelfde, waardoor de ene website voor online projectbeheer beter bij uw organisatie past dan andere websites. Op internet vindt u handige websites waarop de voor- en nadelen van bepaalde websites voor online projectbeheer verzameld zijn.