Je bestelbus beveiligen, dit zijn de mogelijkheden

Voor veel ondernemers is een bestelbus van onschatbare waarde voor hun bedrijf. Dagelijks gaan ze ermee naar hun klanten toe en vervoeren ze hun producten, gereedschap of andere waardevolle spullen.

Als er wordt ingebroken in je bestelbus, of erger nog: als hij gestolen wordt, dan heeft dat dus een enorme impact op je bedrijf. Je bedrijf komt namelijk letterlijk en figuurlijk stil te staan. Het gevolg is niet alleen omzetderving, maar ook geïrriteerde klanten die langer op je producten en/of diensten moeten wachten. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je bestelbus goed beveiligd is. In dit artikel vertellen we je op welke manier je dat kunt doen.

Laadruimtebeveiliging

Met Laadruimtebeveiliging worden er extra sloten op de deuren van de laadruimte gemonteerd, waardoor het openbreken een stuk lastiger wordt. Je bedient de sloten vanuit de bestuurderscabine. Het slot wordt vaak op bestaande montagepunten gemonteerd, waardoor je er nauwelijks iets van ziet.

Versnellingsbaksloten

Met een versnellingsbakslot vergrendel je de overbrenging tussen de versnellingspook en de versnellingsbak. Daardoor wordt schakelen onmogelijk gemaakt en kan de inbreker niet wegrijden met je bus. En omdat het slot achter het dashboard gemonteerd wordt zie je het niet zitten. Je hebt dus nergens last van bij het autorijden als het versnellingsbakslot geïnstalleerd is.

Autokluizen

Autokluizen zijn een must voor ondernemers die sleutels in hun bus bewaren. Denk bijvoorbeeld aan verenigingen van eigenaren of beveiligingsbedrijven. Je wilt natuurlijk niet dat die sleutels bij een inbraak in verkeerde handen komen. Met een autokluis die of onder de stoel of in de laadruimte gemonteerd wordt kun je dat voorkomen.

OBD beveiliging

Inbrekers kunnen via de OBD stekker de software van je bestelbus uitlezen en nieuwe sleutels inleren. Vervolgens rijden ze moeiteloos weg met je bus. Met een OBD slot wordt de OBD stekker ingekapseld, waardoor het inleren van nieuwe sleutels niet langer mogelijk is.

Motorkap

Onder de motorkap bevinden zich waardevolle onderdelen waar dieven maar al te graag mee vandoor gaan. Denk bijvoorbeeld aan een accu. Hoewel de meeste bestelbussen standaard zijn uitgerust met een vergrendelsysteem voor de motorkap, stelt de vergrendeling in de praktijk weinig voor.

Het is daardoor eenvoudig om de motorkap open te breken en waardevolle onderdelen te stelen. Met een goed motorkapslot voorkom je dit en wordt de motorkap op slot gezet waardoor het openbreken een stuk lastiger wordt.

Advies op maat

Het beveiligen van een bestelbus is specialistisch werk waarbij advies van belang is. Op die manier weet je zeker dat je kwalitatief sloten koopt. Bovendien kun je flink besparen als je meerdere sloten tegelijkertijd laat monteren en geven verzekeraars vaak een korting na de montage. Je kunt de investering dus voor een deel weer terugverdienen.

Meer weten over het beveiligen van je bestelbus? Neem dan contact op met een specialist in het beveiligen van bestelbussen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Busbeveiligers uit Waddinxveen.