Ruim de helft van de beroepsbevolking heeft een zittend beroep en zit per dag soms langer dan acht uur achtereen. Geen wonder dat nog steeds veel mensen op den duur klachten krijgen aan de rug, schouders en armen. Die klachten kunnen serieus zijn en kunnen zorgen dat een werknemer lang uit de roulatie is. Dat kost je als ondernemer veel geld. Een elektrisch zit sta bureau kopen voor je personeel is in dat kader goedkoper dan dat je veel mensen ziek thuis hebt zitten. 

Een zittend beroep en overgewicht

Zit je te lang achter je computer, dan wordt je lichaam op statische wijze belast. Dat is precies de oorzaak van de klachten die later ontstaan. Alle dagen lang zittend je werk doen is sowieso niet verstandig. De kans op overgewicht neemt bijvoorbeeld toe, net als de kans op diabetes en een hoge bloeddruk. Langdurig zitten betekent risico’s voor je gezondheid. De funeste statische houding verdwijnt als je een elektrisch zit sta bureau koopt. Dan namelijk kun je afwisselend zittend en staand je werk doen. Op die manier blijf je de doorbloeding stimuleren en dat vermindert de kans op serieuze klachten.

Zo neem je een betere werkhouding aan

Een elektrisch zit sta bureau staat garant voor een gevarieerde werkhouding. Dit leidt tot beduidend minder klachten aan de rug, nek en schouders. Met een elektrisch zit sta bureau kun je wisselwerken. Daarbij is het goed te beseffen dat al te lang staand je werk doen ook niet goed is. De stelregel is dat je maximaal een uur achtereen zittend je werk doet en dat je tijdens de werkdag niet langer dan vier uur op staande wijze je werkzaamheden uitvoert. 

Kies voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is

Met een elektrisch zit sta bureau wordt bedoeld dat je het bureau elektrisch in hoogte af kunt stellen. De juiste werkhoogte is essentieel en voor iedereen anders. Met een elektrisch zit sta bureau kun je steeds gemakkelijk de hoogte verstellen. En gemak dient nou eenmaal de mens. De elektrische zit sta bureaus kun je zowel op de flexibele werkplek gebruiken, net als op de vaste werkplek. Op die manier voorkom je overal dat je te maken krijgt met de statische belasting van gewrichten en dat je een verkeerde werkhouding aanneemt. 

Het elektrisch zit sta bureau biedt heel veel voordelen

Het zit sta bureau is sterk in opmars. Bovendien komen er meer varianten op de markt. Denk maar eens aan de modulaire zit sta tafels bijvoorbeeld. Met een zit sta bureau is een werknemer bewezen productiever. Dat heeft alles te maken met de veel betere doorbloeding. Met een dergelijk bureau laat je zien waarde te hechten aan een goede gezondheid. Door te wisselwerken verbrand je ook nog eens meer calorieën! Voor werkgevers is het feit dat het ziekteverzuim afneemt een voorname reden voor een elektrisch zit sta bureau te kiezen. Want investeren in goede bureaus van OfficeMania is nog altijd goedkoper dan te maken hebben met een hoog ziekteverzuim.