Een diploma bedrijfshulpverlening is onmisbaar

Een bedrijf zonder een gediplomeerde bedrijfshulpverlener is als een schip zonder kapitein. Als de omstandigheden gelijk blijven is er niets aan de hand. Maar wat als zich een noodsituatie voordoet, en niemand weet wat er moet gebeuren? Dan breekt er chaos uit en paniek. En zo wordt een toch al riskante situatie nog veel gevaarlijker. Het is dan heel belangrijk dat er tenminste één iemand is die de weet hoe men moet handelen in een dergelijke situatie. Iemand met een diploma bedrijfshulpverlening is hiervoor uitstekend toegerust.

 

Een cursus BHV hoeft niet duur te zijn

Als er in jouw bedrijf nog geen gediplomeerd bedrijfshulpverlener is, moet je dit echt eens aankaarten bij je werkgever. Hij of zij is immers verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer, en het is dus ook in hun belang om hier even bij stil te staan. Het kan voor een werkgever zelfs heel voordelig zijn om zo’n cursus aan te bieden, aangezien de zorgverzekeraar in de meeste gevallen een deel van de kosten wil vergoeden. Een cursus BHV valt namelijk onder ‘preventie’.

 

Leer het hoofd koel houden bij BHV Zoetermeer

Een cursus BHV kun je tegenwoordig op heel veel plaatsen in Nederland volgen. Zo ook in Zoetermeer. Je krijgt zowel theorie als praktijklessen. Die praktijklessen bestaan uit oefeningen die worden gedaan op een trainingslocatie. Op deze locatie zijn verschillende levensechte omgevingen nagebouwd waaronder een winkel, tankstation en zelfs een tram. In één van deze omgevingen ga je onder de deskundige begeleiding van een instructeur leren hoe je om moet gaan met bepaalde noodsituaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je een brand moet blussen en hoe je een pand moet ontruimen. Ook oefen je met het reanimeren van slachtoffers. Na de cursus weet je precies hoe jij het hoofd koel moet houden onder alle omstandigheden. Kom naar BHV Zoetermeer om je BHV te halen!