Controle en beveiliging transport & logistiek

GPS-technologie heeft een revolutie teweeggebracht in transportdiensten en logistiek in het algemeen door het beheer van de toeleveringsketen efficiënter te maken en door waardevolle gegevensanalyses te bieden die in het verleden onmogelijk te kennen waren, waardoor we nu onze activiteiten beter kunnen plannen en sneller nauwkeurige beslissingen kunnen nemen. In grote lijnen omvat supply chain management het ontwerpen, plannen, uitvoeren, controleren en bewaken van alle activiteiten van een bedrijf, op zoek naar nettowaarde voor het bedrijf. Het is ook bedoeld om een ​​concurrerende infrastructuur te creëren om de operaties te ondersteunen, een uitgebreid logistiek proces dat is afgestemd op de vraag en het aanbod van de markt, en een systeem om de prestaties van al zijn processen te meten. Wanneer een bedrijf al deze functies apart beheert, wordt het voor ons moeilijker om de supply chain goed te managen, met hogere kosten tot gevolg.

Technologie transport & logistiek

Door technologie binnen de transport & logistiek processen te introduceren, hebben we echter een proces in connectiviteit gemaakt en hebben we de hele logistieke keten efficiënter kunnen integreren. De introductie van de satellietnavigatie- en locatietechnologie, met name GPS, heeft de manier waarop we zaken doen in onze sector verstoord. GPS heeft de connectiviteit van de verschillende logistieke behoeften mogelijk gemaakt en heeft bijgedragen tot een beter beheer en is in de transportdiensten waar het meer acceptatie heeft gevonden en waar het beter is gebruikt. In de wereld van logistiek is transport een gebied waar producten een soort “zwarte doos” binnendringen, waar bedrijven gemakkelijk het contact en de controle over zowel de verzending als het milieu kunnen verliezen, waardoor de hele operationele inspanning van het bedrijf en zijn activa in gevaar komt. Tijdens het transport wordt lading blootgesteld aan vertragingen als gevolg van verkeer, veiligheidsincidenten, schade veroorzaakt door ongevallen of slecht rijgedrag, en andere inefficiënties die volgens Trackimo de operationele kosten van de afdeling met 30% kunnen verhogen.

Technologie die uitgebreide beveiliging mogelijk maakt

De oplossing om levertijden te verkorten en te garanderen, en het gebruik van het wagenpark te optimaliseren, is om de eenheden constant bij te houden en de verzamelde gegevens van de ritten te analyseren om betere beslissingen te nemen. We kunnen dit doen dankzij de integratie van GPS-apparaten in beheersoftware, die controle en veiligheid in de toeleveringsketen garanderen. Met deze technologie kunnen we eenheden volgen vanuit een controlecentrum, zodat we toezicht kunnen houden op de ritten die chauffeurs maken en, afhankelijk van de connectiviteit van de eenheid, hun locatie in realtime kennen, de manier waarop ze rijden en eventuele ongeautoriseerde omleidingen.