6 voordelen van een PowerPoint cursus

Het volgen van een cursus PowerPoint heeft veel voordelen. Zeker wanneer je geregeld meetings hebt, is het verstandig je te verdiepen in de werking van PowerPoint omdat je er veel mee kan en vaak gebruik van kunt maken. Welke voordelen je ervaart door het volgen van een PowerPoint cursus, vertellen we in dit artikel. 

Voordeel Nr. 1: Eerste indruk

Door een gelikte PowerPoint presentatie maak je een goede eerste indruk. Misschien is er een grote klant die je wil binnenhalen en door een goede eerste indruk achter te laten met je presentatie, scoor je punten. Bedenk namelijk zelf maar hoe jouw reactie is wanneer iemand een slordige presentatie heeft. Dat is niet aantrekkelijk en iemand kan daardoor zelf slordig of verwarrend overkomen. Dat komt je klantrelaties niet ten goede, dus dat is alvast een groot voordeel van een cursus PowerPoint. 

Voordeel Nr. 2: Zekerder in je schoenen

Een heel groot voordeel van het volgen van een PowerPoint cursus is dat je erdoor zekerder in je schoenen staat. Doordat je kennis hebt opgedaan over werken met PowerPoint weet je exact wanneer je welke functie kan inzetten. Zelfs wanneer er toch onverhoopt nog iets misgaat, heb jij de kennis in huis om ervoor te zorgen dat je verder kunt met je presentatie. Dat maakt dat je zekerder in je schoenen staat en je presentatie vlekkeloos verloopt.

Voordeel Nr. 3: Personalisatie

Tijdens je PowerPoint cursus kun je naast leren presenteren, leren hoe je een PowerPoint personaliseert en welke PowerPoint templates geschikt zijn bij welke soort presentatie. Wanneer je echter een PowerPoint template wil die geheel in de huisstijl van je organisatie is, kun je een template laten maken door een speciale designer van PowerPoint templates. Die zorgt ervoor dat je een PowerPoint template hebt waarmee je hoge ogen gooit en die je voor elke uiting vanuit je organisatie kunt gebruiken. Op die manier maak je jezelf ook nog eens herkenbaar. 

Wat leer je precies?

Even concreet, naast alle voordelen van een cursus PowerPoint mag je het volgende verwachten:

  • Leren werken met verschillende templates
  • Op de juiste manier inzetten van effecten
  • Geoptimaliseerd kleurgebruik
  • Verhoudingen tekst en beeld

Leren presenteren is een klein onderdeel. Daarmee wordt bedoeld: de letterlijke presentatie-skills zoals je houding en stemgebruik. Een aanvullende opleiding presenteren is dus ideaal wanneer jij ervoor wil zorgen dat je altijd professioneel voor de dag komt. Dat versterkt de eerdergenoemde voordelen. 

Een onvergetelijke presentatie

Uiteindelijk is je doel om informatie over te brengen op anderen door middel van je presentatie. Het is bewezen dat door de juiste visuele stimulatie, meer onthouden wordt. Een cursus PowerPoint draagt daar zeker aan bij. Denk bijvoorbeeld aan een pitch die je geeft voor een sollicitatie naar een hogere functie, of een presentatie waarmee je een grote klant wil binnenhalen. Het is dan enorm voordelig als jij onthouden wordt. Door een mooie PowerPoint die je woorden op de juiste manier ondersteunt, heb je een veel grote kans tot slagen. Investeer dus in jezelf, met een PowerPoint cursus.