Op welke manier creëer je een efficiënte urenregistratie?

Heb jij een onderneming met medewerkers in dienst die hun eigen gewerkte uren dienen te registreren? Dan ken je de frustratie van de urenregistratie vast al te goed. Wanneer alle medewerkers hun eigen uren moeten registreren, zitten er altijd wel een paar tussen die het niet snappen, te laat zijn of verkeerde uren registreren. Het is belangrijk om iedereen goed op de hoogte te stellen en het proces rondom urenregistratie zo simpel mogelijk te houden. Dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog lees je meer over hoe je efficiënte urenregistratie kunt inzetten waarbij de medewerkers minder tot geen moeite meer ervaren.

Zorg ervoor dat iedereen weet waarom de urenregistratie zo belangrijk is

Als eerste kun je naar de medewerkers communiceren dat het invoeren van hun gewerkte uren erg belangrijk is. Leg uit wat er gebeurt op het moment dat de uren niet of onvolledig door hen worden ingevuld. Wanneer de uren niet ingevuld zijn, krijgen de medewerkers ook niet uitbetaald. De urenregistratie is namelijk aan de uitbetaling van de salarissen gekoppeld. Wanneer niet duidelijk is hoeveel uren iemand die maand heeft gemaakt, kan het ook niet aan diegene worden uitbetaald. Bovendien is een goede urenregistratie en tijdregistratie belangrijk voor de gezondheid van het bedrijf. Er kan onderzoek gedaan worden of er productief gewerkt wordt en of er meer of minder personeel moet worden aangenomen.

Geef zelf het goede voorbeeld

Zorg ervoor dat je discipline centraal zet wanneer het op de urenregistratie aankomt. Zorg er daarom voor dat je zelf goed uitlegt hoe de medewerkers hun uren kunnen registreren. Organiseer een dagje op de werkvloer waarin je ze een handleiding geeft en je het urenregistratieproces met ze doorloopt. Wanneer je later merkt dat sommige werknemers problemen ervaren, kun je ze opnieuw hulp aanbieden. Het is belangrijk om positief tegenover de urenregistratie te staan. Verlies je geduld niet en zorg ervoor dat alle medewerkers uiteindelijk begrijpen waarom en hoe zij de urenregistratie zelf bij kunnen houden.

Kies voor een makkelijk systeem

Wanneer je wil dat iedereen met het urenregistratiesysteem overweg kan, moet je voor een toegankelijk en simpel systeem kiezen. De kans op fouten mag niet aanwezig zijn. Dat zou je namelijk alleen maar extra werk opleveren. Je kunt slimme urenregistratie software aanschaffen waarin je op een makkelijke manier uren kunt registreren. Kies voor een systeem wat voor jullie werkt en wat bij de medewerkers past.