Drogen van isolatievloer door waterschade

Droogspecialist

Wist je dat de isolatie van een vloer vochtig of zelfs nat kan worden door lekkage of wateroverlast? Het kan erg duur zijn om in dat geval een gehele nieuwe vloer te laten plaatsen. Je kunt dit op een andere manier oplossen die een stuk voordeliger is: het laten drogen van isolatievloer. Dit is een erg precieze werkzaamheid, dus het is verstandig om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. 

Heb je vloerverwarming? Dan is het verstandig om in de gaten te houden of er geen vocht in de isolatie van de vloer terecht komt. Je kunt dit herkennen aan dat de vloer bol komt te staan, meestal in een hoek. Er komen namelijk vaak vochtproblemen voor in huizen met een vloerverwarming. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een lekkende koppeling in de waterleiding. 

Droogspecialist

Waarom drogen van isolatievloer?

Er zijn een aantal voordelen aan het drogen van isolatievloer ten opzichte van het laten aanleggen van een geheel nieuwe vloer. Ten eerste is het drogen van een isolatievloer vaak meer dan drie keer voordeliger dan de vloer in zijn geheel te laten vervangen. Daarnaast gaat het drogen van de isolatievloer sneller dan het vervangen ervan. Met het drogen van de isolatievloer voorkom je verdere schade door vocht en water. Er kan anders stank, schimmel of zelfs ongedierte ontstaan wanneer je de vloer niet laat drogen. Ten slotte is de eventuele overlast die door het drogen van isolatievloer ontstaat een stuk beperkter dan de overlast die ontstaat bij het laten vervangen van de vloer. 

Hoe werkt het drogen van een isolatievloer?

Wanneer er eenmaal vocht in de isolatievloer terecht is gekomen, kan dit niet uit zichzelf drogen. Wanneer je het drogen laat doen door een bedrijf, gebruiken zij speciale isolatiedrogers om zo snel vocht te onttrekken uit de isolatielagen. De drogers werken als volgt: het vocht wordt verdampt, waardoor de isolatielaag snel droogt. Wanneer dit is gedaan, gebruiken de experts professionele vochtmeters die het vochtgehalte van de isolatielaag meten.