Betere communicatie door taaltraining Nederlands

logo_website_taaltrainingen

amsterdam grachtHet team op mijn werk bestaat uit mensen die verschillende talen spreken. Met elkaar spreken wij voornamelijk Engels, maar zo nu en dan praten wij ook wel Nederlands. Omdat wij met klanten te maken hebben is het wel belangrijk dat de Nederlandse taal goed begrepen wordt, zodat dit niet voor misverstanden zorgt. Van mijn werkgever moest ik daarom op zoek gaan naar een taaltraining Nederlands die bevorderlijk zou zijn voor de communicatie op de werkvloer en met de klanten.

Boot taaltrainingen

vertaalbureau-boot-logo-grijs2Via het internet ben ik op zoek gegaan naar een “taaltraining Nederlands”. Er waren verschillende bedrijven die ik als suggestie kreeg, maar mijn voorkeur ging uit naar Boot taaltrainingen. De website van dat bedrijf zag er het beste uit en de informatie op de website sloot precies aan op de wensen van mijn werkgever.

Het bedrijf heb ik daarom ook voorgesteld aan mijn werkgever en hij zou er achteraan gaan. Mijn werkgever had er voor gezorgd dat iedereen naar een intake gesprek moest voor de taaltraining. Er werd een selectie gemaakt met mensen die de Nederlandse taal minder goed beheerste.

Op deze manier kon de taaltrainer van Boot taaltrainingen zich beter concentreren op de mensen die het daadwerkelijk nodig hadden.

Sinds de taaltraining merk ik dat de klanten veel eerder geneigd zijn om de producten aan te schaffen bij ons. Het komt waarschijnlijk ook doordat er minder miscommunicatie is en dat zorgt er voor dat de klant eerder en sneller tevreden is!